Nyheter och Lunnablad

Ridläger i sommar

Har du hittat ditt ridläger i sommar? Platserna går åt, flera läger är redan fulla många har bara ett fåtal platser kvar.

Vi har både läger och kurser, med olika inriktningar.

Vi har lugna rörelseridningsläger, vi har uteritter med fart och fläkt, vi har läger och kurser i dressyr och hoppning. Såklart har vi också kurser för dig som börjar galoppera och som vill börja hoppa.

Nytt för i år är ett läger med fokus på relationen mellan människa och häst. Det är ju så mycket mer än bara ridning när man håller på med hästar, visst är det spännande! Hitta en dimension till med hästen!

Vi har också mindfulnessridning, kom till oss och stressa av, bara njut och ta en lugn ridtur, mys med hästen och fika med ridkompisarna.

Info hittar du i ridlägerfoldern. Välkommen!

Välkomna på vårt Öppet stall idag 22 maj!

Mellan 11 och 13 har vi provapåridning för barn och vuxna, café såklart även med gluten- och mjölkfri fika. Det finns också lotterier, poängpromenad, käpphästhoppning och fiskdamm. Ta gärna en promenad runt vår fina ridväg och fika efteråt!

Vägbeskrivning hittar du under Om oss i menyn. Lunna Ridklubb ligger i Rödbo, nära Rödbomotet söder om Kungälv. Från Rödbomotet, kör mot Säve.

Parkera gärna vid naturreservatets parkering på andra sidan Kongahällavägen, markerat med ”P1” på skiss. Vi har även en egen parkering märkt med ”P2” för de som behöver parkera nära.

Hoppas att vi ses!

Läs gärna mer på vår Facebooksida.

Öppet stall 22 maj

Kom på vårt Öppet Stall! Klappa hästar, prova att rida (både vuxna och barn är välkomna!), fika i vårt café… det finns även lotterier, poängpromenad och käpphästhoppning!

Varmt välkomna önskar styrelse och personal

Sommarens ridläger

Flera ridläger är redan fulla, in och anmäl dig så att du inte missar att rida i sommar!
Det finns några platser på t.ex. Sinnenas ridläger, uteritter och dressyrkursen. Välkomna!

Arbetsdag 8 maj

Den 8 maj blir det arbetsdag med rykttävling!

Våren är här!

Söndagen den 8 maj bjuder vi in alla medlemmar och vänner till arbetsdag mellan klockan 10.00 och 16.00.

Du kan välja när du vill komma, och hur länge. Förmiddag, eftermiddag eller del av dagen eller hela dagen. Det kommer att finnas uppgifter för alla! Vi bjuder alla deltagare på fika och korvgrillning.

Dessutom kommer vi att ha RYKTTÄVLING! Pris utlovas…

Anmäl dig till arbetsdagen och rykttävlingen senast torsdagen den 5 maj.
När du anmäler dig, ange matavvikelser.
Anmäl dig via mail till: teresa@lunnaridklubb.se

Tag gärna med redskap och arbetshandskar.
Exempel på redskap:
· Spade
· Planteringsspade
· Kratta
· Räfsa
· Sekatör
· Hink (bra om man rensar ogräs).

Har du röjsåg/motorsåg är det välkommet! Ange det i så fall när du anmäler dig till arbetsdagen.

Vi ser fram emot en trevlig dag med gemenskap, arbete och vårsol.
Tack för att ni vill hjälpa till att hålla Lunna Ridklubb fin och välvårdad.

Lunnabladet nr 2 2022

Nu finns det ett nytt Lunnablad!

Lunnabladet nr 2-22

I Lunnabladet nr 2 (PDF) berättar vi om att
– ridlägerfoldern är klar
– vi har rocka-sockorna-tema under vecka 12
– den nya styrelsen är igång
– vårens första arbetsdag är söndag den 27 mars

Ridläger sommaren 2022

Äntligen finns ridlägren ute här på hem­sidan, i Horse­manager och i stallet. Du hittar en massa mysig läs­ning om våra härliga rid­läger och kurser i sommar. Hitta det (eller flera?) som passar just dig. Nu äntligen är lägren ute! Du hittar info även i stallet och på Horse­manager. Massa mysig läsning om härliga läger!
Läs om sommaren på Lunna Rid­­klubb på Ridlägersidan (den finns också i menyn).

Det blir bland annat Järngängets rid­läger, hopp­läger, Sinnenas rid­läger, även­tyrs­ritt, dressyr­kurs, mindfulness­ridning, nybörjar­kurs med mera. Årets nya läger är familje­läger, häst­utbildnings­läger och ett läger med fokus på rela­tionen mellan människa och häst. Välkommen!

Arbetsdag 27 mars

Söndagen den 27 mars mellan 10 och 16
Nu är det dags att göra vårfint på Lunna. Söndag den 27 mars bjuder vi in alla medlemmar och vänner till arbetsdag. De flesta av arbetsuppgifterna kommer att ske utomhus. Vi gör fint längs våra ridvägar, på stallplan, övriga områden runt Lunna samt i stallet.

Vi bjuder alla deltagare på något enkelt att äta, fika och korvgrillning.

Anmäl dig gärna till arbetsdagen senast torsdagen den 24 mars. Detta för att vi ska veta ungefär hur många som kommer. När du anmäler dig, ange eventuella allergier mm. Anmäl dig via mail till
teresa@lunnaridklubb.se

Ta gärna med redskap och arbetshandskar.

Vi ser fram emot en trevlig dag med gemenskap, arbete och vårsol. Tack för att ni vill hjälpa till att hålla Lunna Ridklubb fin och välvårdad.

Rocka-sockorna-ridning

21-26 mars
Hela vecka 12, alla lektioner, kommer vi att rocka sockar och benskydd! För allas lika värde. På med olika sockor och rocka loss med oss!