Här är förslag på nya ledamöter till styrelsen. De har fått några frågor att svara på som ett sätt att presentera sig för oss medlemmar.
 

Frågorna är:

Namn, ålder och favoritfika?

Engagemang för GHRK och Lunna sedan?

Erfarenheter av yrkes-, förenings-, och hästkunskaper:
A / B / C

Har du erfarenhet av projektledning eller annat genomförande?

Några av dina personliga egenskaper, som kompletterar andras i GHRK?

Vad är fantastiskt och värdefullt med ideellt arbete?
Vad betyder det för Lunna och GHRK?

Vilken inriktning är du mest intresserad av styrelsen?
■HR
■Läger
■Ekonomi
■Event
■Hästhållning
■Fonder och sponsorer
■Utbildningar
■Nätverkande
■Förvaltning av fastighet

Hur ser du NU på ridklubben och om 5 och 10 år?
Vad har hänt och hur tog du och styrelsen med oss dit?

Bästa doften, är av…?
 

Här är presentationerna (tre stycken):

Namn
Kristin Geidenmark 58 år
Anledningen till att jag skriver här är min dotter som rider på GHRK sedan flera år tillbaka och har alltid sett GHRK som ett andningshål som hon vill behålla.

Vem är då jag;
Jag är utbildad och auktoriserad socionom och dipl coach men har även utbildning inom jordbruk på jordbrukslinjen mfl kortare utbildningar.
Arbetet som;
socionom -chef med verksamhetsansvar, utredare, rekryterare. Konsult de senaste åren inom flera olika områden som chef metodhandledare och utredare, statliga och kommunala utredningar och även med genomlysning av verksamhet.
Arbetar även med coachning.

Tidigare utbildning inom jordbruk; växtodling, maskinlära, husdjurslära, tappskoutbildning, ekologi mm.
Flera andra kortare utbildningar bland annat gm Blå Stjärnan, praktik på gård varje år.

Ridit sedan barnsben. Hästägare sedan 1975. Ponnyägare, sedan ridit in och tränat min tidigare häst Charlie efter Unikum/ Gaspari som jag tävlade med, tränat och tidigare tävlat upp till LA.
De senaste åren tränat mestadels för Sofia Alfredsson och letar nu åter häst då jag tvingades ta bort min senaste häst Emirs, mitt lettiska halvblod för 3 år sedan, vår älskade kompis som var med oss i 14 år.

Just nu rider dressyrspecial på stall Adam två ggr per vecka för att uppdatera mig efter ett par år utan häst och så jagar vi ny häst.

Bästa fikat är nog utomhus på våren.
Bästa doften: stall doft
Vi har varit engagerade på GHRK i säkert 6-7 år.

• • • • • • •

Namn
Carolin Ekberg, jag är 37 år och bor på Björkö med min familj i vårt hus vi byggt själva här i skogen på ön. Björkö ligger i Göteborgs norra skärgårdhit kommer man med färja.

Fika är så gott men för mig som inte äter varken socker, mjöl eller mjölk ser det inte ut som för de flesta andra. Men vet ni min favorit är ändå äpplepaj, självklart med kanel på äpplena! Serveras helst med en hemmagjord mjölkfri vaniljsås. Mitt recept går ofta hem även hos den sockerstinna hihi.

Mitt främsta intresse är att åka båt och utforska ny natur. Även intresserad av bakning och matlagning, med mina och dotterns allergier är det en kul utmaning. Bakning har jag nog ärvt från min mormor tror jag. Frågar man mina döttrar är deras största intresse hästar och ridning. Så ett nytt intresse har blivit att hänga med mina döttrar till Lunna och se dom utvecklas på så många fler sätt än att bara lära sig att rida, om nu det är så bara.

Vi har ridit på Ghrk/Lunna sen hösten 2019, efter att Emelie charmade oss totalt på en ”Öppet stall dag” våren 2019. Känslan är gemytlig och man möts av omtanke och förståelse, inga frågor eller rädslor känns fel. Har lobbat för Ghrk sen vi började eftersom vi älskar vår ridskola!

Det finns såklart alltid utvecklingspotential i föreningar, jag är en sån person som hellre ser möjligheter än svårigheter. Problem är till för att lösas har varit mitt motto sen jag gick på gymnasiet.

Till yrke så är jag farmaceut, receptarie med både klinisk utbildning och beredningskompetens. Jag har varit med och startat upp flera apotek, nya datorsystem inom apoteken och arbetat i driften med kunder i många många år. I vår bransch har man många olika arbetsuppgifter med stort ansvar så att anta nya utmaningar har alltid varit stimulerande. Före apotekstiden arbetade jag i klädbutik och i hemtjänsten. Tyvärr är jag sjukskriven från mitt arbete sen några år tillbaka då jag blev utbränd dels pga skador.

Tidigare har jag arbetat i olika föreningar bland annat i HSB och senare i en förening här på ön, Björköbarnen. Som arrangerar olika evenemang för barn på och runt ön. Där var jag aktiv i 7 år. Ställer gärna upp som klassrepresentant för mina barns klasser. Men nu senast så har jag varit ambassadör för Bröstcancerföreningen Johanna i Göteborg och stöttat upp bröstcancerdrabbade med spridd bröstcancer. Det har nog alltid funnits hos mig att engagera mig. Det började med elevrådet på högstadiet där jag var sekreterare i tre år, vi avslutade vårt arbete där med att starta upp ett ungdomsråd som kom att kallas ungdomsfullmäktige. Som var en del av kommunens fullmäktige där ungdomar fick göra sin röst hörd och bidra till kommunens utveckling.
Utan ideellt arbete skulle inte föreningar som Ghrk finnas. Eftersom det bor en Lunnaälskare i mitt hjärta så vill jag försöka bidra med det jag kan till föreningen.

Vad gäller hästar så är jag hästrädd, jobbar på att komma över det. Tack vare de fina trygga hästarna på Ghrk så kommer jag längre och längre fram mot mitt mål att inte vara rädd. Rädslan för hästar kommer av tidigare dåliga upplevelser, så varje bra upplevelse på Ghrk tar mig ett steg längre. Här lär man känna hästarna och förstår varför de uttrycker sig på olika sätt, kunskap minskar ju rädsla. Jag älskar hästarna på Ghrk och personalen är underbar. Man längtar alltid dit! Föreningen är välkomnande och bryr sig om verksamheten djupt från hjärtat.

Så med utgångspunkt från att min kropp inte klarar fysiskt krävande arbete och fortfarande är lite hästrädd så är inte rätt plats för mig att stå mitt i verksamheten och ta hand om arbetet på ridklubben. Tur det finns fantastisk personal till det! Men jag har i starten av apotek varit med och valt ut personal och tagit in ansökningar. Min personkännedom och känsla för människor kommer bäst till nytta i HR tror jag, där jag kan få använda min attityd att problem kan lösas. Alltid med ödmjukhet och att utgå ifrån att fråga före agera. Jag har även erfarenhet av event inom föreningar så skulle kunna stötta upp även där.

Just nu tycker jag att ridklubben har en gemytlig, välkomnande känsla och arbetar hårt för att ridning och arbete i verksamheten ska fungera i en tid av pandemi. Finns ridskolegrupper som passar nya och gamla medlemmar. Jag ser vissa brister i kommunikation, svårt att få snabba svar och bristfällig information till nya medlemmar. Om 5 och 10 år finns Ghrk kvar med många medlemmar, en fungerande verksamhet med tydlig information och en digital anslagstavla som alla nya medlemmar vet om. Det som också finns är en grupp som tävlar med ridskolans hästar med en driven ansvarig person som håller i det. Ridskolan syns tydligt och att den riktar sig likväl till elev med handikapp som elev utan.

Avslutningsvis på frågan om vad som är den bästa doften:
Bästa doften är nytvättad tvätt, särskilt renbäddad säng. Jämsides ligger frisk luft, gärna med lite sälta i. På en hedervärd andraplats kommer doften av nybakat när man stiger innanför dörren…mmmm!

• • • • • • •

Namn, ålder och favoritfika?
Teresa Barros Mendez, 41 år. På vintern: varm choklad och vad som helst nybakat, varmt. På sommaren: glass eller rabarberpaj.

Engagemang för GHRK och Lunna sedan?
Jag har varit med som ledsagare i ca 8 år. Ju längre tiden gått desto mer engagemang har jag fått för klubben.

Erfarenheter av yrkes-, förenings-, och hästkunskaper.
Yrke; Jag har jobbat som ledsagare, personlig assistent och stödassistent inom Funktionshinder i Göteborgs stad snart 20 år. Har där arbetat med de flesta funktionsvariationer.

Förening; Har varit mer eller mindre engagerad i föreningar sedan jag spelade fotboll som 5-åring. Sedan några år tillbaka är jag en del av Fritidskommittén i min bostadsrättsförening där vi, i normala fall, ordnar aktiviteter för medlemmarna, i våra 420 lägenheter, varje månad. Jag sitter som vice ordförande i Kommunal sektion Centrum. Har arbetat fackligt i ungefär 10 år, mycket med att engagera föreningens medlemmar, arbetsmiljö-, arbetstid- och andra avtalsfrågor.

Häst; Jag har ridit på ridskolor sedan jag var 7 år gammal. Några sommrar hyrde jag häst, flera år har jag varit medryttare på olika hästar.

Har du erfarenhet av projektledning eller annat genomförande?
Utöver evenemangen i Fritidskommittén så kom det in en motion till min bostadsrättsförening angående att undersöka möjligheten att bygga upp en pallkrageodling. Jag var en i gruppen som undersökte bästa läge, kostnad, antal och allt annat för att sedan lämna in ett förslag till styrelsen. Styrelsen antog förslaget så vi i gruppen kunde gå vidare och bygga upp 24 pallkragar. På det mer privata planet så har jag och ett par vänner i flera år organiserat en vintermiddag/gala för mellan 50 och 100 personer som annars träffas under Medeltidsveckan.

Några av dina personliga egenskaper, som kompletterar andras i GHRK?
Jag känner inte så många i styrelsen så jag tycker detta är en svår fråga men mitt positiva tänkande alltid är en tillgång. Jag har en tendens att grotta ner mig i detaljer men har också förmågan att se den stora bilden. Jag tror på klyschan att vill man så finns det en väg.

Vad är fantastiskt och värdefullt med ideellt arbete?
Styrkan i ett gemensamt mål, möjligheten för varje person att utvecklas.
Vad betyder det för Lunna och GHRK?
Föreningen har många engagerade medlemmar och med tydliga, gemensamma mål tar vi oss dit. Styrelser kan staka ut vägen men det är oftast medlemmarna som tar föreningen dit.

Vilken inriktning är du mest intresserad av styrelsen?
Med mina kunskaper i lag och avtal ligger HR nära till hands. Även läger och event är saker jag tycker om. Ekonomin är grunden i alla föreningars fortlevnad och ofta både roligt och komplicerat och en del alla i styrelsen behöver ha stor koll på för att kunna ta bra beslut. Utan hästar och fastighet ingen verksamhet men i detta finns det, idag, brister i mina kunskaper.

Hur ser du NU på ridklubben och om 5 och 10 år?
Målsättningen, hellre tidigare än om 10 år, ser jag vara en ekonomisk stabil förening med stor förankring i de föreningar, organisationer och verksamheter som kan säkerställa att GHRK är kända för alla med funktionsvariatoner så att de känner att det finns en naturlig plats för dem. Föreningen är en såpass bra arbetsgivare att personalomsättningen är nästintill obefintlig och vi har en stabil flock.
Vad har hänt och hur tog du och styrelsen med oss dit?
Vi behöver arbeta med alla delar. Skaffa kontakter där vi kan och ta hjälp av medlemmarna där de har ingångar vi inte har. Fortsätta arbetet med att motivera medlemmar till såväl volontärarbete som andra aktiviteter.

Bästa doften, är av…?
Panerad ost på Gyllene Prag.